Images added to this page will appear here

1998- Onze Lei, gediplomeerd IJsbereider, afgestudeerd in 1957 te Amsterdam en vele jaren gewerkt in zijn vaders IJssalon “de IJsbeer” in de rumpenerstraat in Brunssum,  begint op 63 jarige leeftijd IJSSALON OBERIJE.
Hij wilde dit al jaren maar steeds kwam het er niet van, het was nu of nooit. Het was een moeilijke start, de verbouwing duurde veel langer dan geplant en het weer was vreselijk dat eerste jaar, een zomer zonder zon en heel veel regen. Twijfel was er echter nooit, hij wist vanaf het begin dat dit zijn ding was, zijn droom.
In de jaren die daar op volgden bleef de zaak groeien en werd Oberije en het heerlijk ijs dat Lei maakte een begrip in de regio en ver daarbuiten.

2003- Vijf jaar later, de stoepen op het Lindeplein worden verbreed, de terrassen worden groter. Lei is inmiddels 68 en de IJssalon draait top, maar het is zwaar en hard werken. Na enig overleg is het duidelijk, Lambert gaat mee in de IJssalon. Na 10 jaar verkoopt hij zijn Grand Cafe Lambert en gaat hij samen met zijn vader verder in de IJssalon.
Vader Lei maakt het heerlijk ijs, zoon Lambert doet de verkoop en de rest erom heen. De IJskeuken wordt vernieuwd, er komen grotere en betere machines en een nieuwe 24 baks vitrine wordt geplaatst.
Het wordt een super jaar, het is druk en gezellig op het Lindeplein, het weer is geweldig en de terrassen zitten vol, sjok vol en vrijwel dagelijks !

2014- De jaren zijn voorbij gevlogen, Lei doet het inmiddels wel wat rustiger aan maar maakt nog steeds zijn geliefde ijs, nu samen met zoon Lambert.
Na een weekje samen in Italië te zijn geweest is een en ander duidelijk, ze gaan verbouwen. De voorgevel gaat eruit en een glazen schuifwand komt erin. IJssalon Oberije gaat open in maart 2014, maar dan letterlijk !